dimarts, 22 de gener del 2019

El plaer de llegir.

La influència de la família és decisiva per incentivar la lectura als infants, de fet, és molt important que vegin que els adults també llegeixen i ho agafin d’exemple.
 
A l’inici de l’etapa lectora dels nens i nenes, va bé llegir amb ells algunes parts del text ja que la seva lectura encara és lenta i dificultosa. D’aquesta manera, l’estona de llegir serà més amena i els motivarà més. A mesura que l’infant guanyi confiança llegirà més autònomament.

Una bona pràctica lectora és acostumar als petits a llegir unes pàgines cada nit. L’habitació amb la llum tènue, tots dos asseguts al llit (pare o mare i fill). Silenci... ”Hi havia una vegada...” hauria de ser una imatge habitual en les llars dels nens i nenes petits. L’experiència d’explicar contes als fills és molt gratificant. Potencia la imaginació i la creativitat, obliga a estar atents i en silenci, millora el vocabulari i la memòria... Crear aquesta rutina a l’hora d’anar a dormir ajuda a la relaxació i a descansar bé, ben al contrari de les pantalles que generen estimulació. Aquest costum els motivarà i serà un moment compartit bonic i de qualitat.
 
Un aspecte molt important és escollir llibres adequats per a l’edat de cada infant: l’ha de comprendre i ha d’enganxar-lo. Per això, cal buscar llibres relacionats amb els seus gustos i aficions.

Judit Carnero, Eva Cortada

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada